Norska skräckfilmer

Ja, som rubriken lyder tänkte jag skriva lite om norska skräckfilmer! Norrmännen är nämligen väldigt bra på att göra sådana. Har sett nästan alla norska skräckfilmer som gjorts utom de som är jättegamla. Laddar ner Mørkeleg från 1996 just nu och så har jag laddar ner Villmark från 2003. Men sen har jag nog sett alla de nyare. Fanns en från 1994/1995 som jag inte kunde hitta någonstans.
Den mest kända norska skräckfilmen är nog Død Snø, men jag tror inte den är så seriös för jag skrattar väldigt mycket när jag ser på den. Tycker den är rolig och charmig.
Filmen handlar om ett gäng ungdomar som hyr en stuga i skogen, och de hittar en liten låda/ask från andra världskriget som de snor mynt och saker ifrån. Detta orsakar att nazister återuppstår från de döda och ska döda alla som kommer ivägen för dem att ta tillbaka sina saker. Väldigt intressant film :)

Rovdyr är en annan norsk film som är väldigt lik Wrong Turn filmerna. Den handlar om ett gäng vänner som åker igenom den norska landsbygden för att sedan bli jagade av några galna människor som bor där. Människorna jagar andra människor för skojs skull och för att döda dem. Lite konstig men väldigt snygga bilder!

Fritt Vilt 1-2 är en serie i egentligen tre delar, men har inte kommit åt tredje filmen än.
I ettan får vi följa ännu ett gäng vänner som ska åka snowboard och skidor i fjällen. En av killarna bryter benet och de vet inte riktigt vad de ska göra. Bilen är långt bort, så de beslutar sig för att gå en bit och då kommer de till ett gammalt öde hotell. I hotellet lurar dock en lömsk mördare som dödar alla en efter en tills det bara finns en tjej kvar.
I andra filmen får vi följa tjejens överlevnad på sjukhuset. Vad hon snart får veta är att mördaren, som hon trodde att hon lyckats döda, ligger på samma sjukhus fast hos obducenten. Snart vaknar mördaren och börjar återigen mörda alla.
Rätt meningslös film men den har en del roliga skämt och är lite sådär mysig på något vis. Norrmän är charmiga!
Finns även en remake på första filmen och där heter den Cold Prey.

Skjult handlar om en ung man som ärver sin döde mors hus. Han har inte varit där på 19 år. Inte sedan han rymde från sin elaka mamma.
Allt Kai (mannen) vill är att bli av med huset, men det börjar snart att hända mystiska saker.
Filmen är helt okej. Den är stundvis lite obehaglig (i alla fall om man har det kolsvart och ljudet på hög volym) och det är Kristoffer Joner som spelar mannen. Kristoffer Joner spelar även huvudrollen i filmen Naboer som jag ska skriva om nu.

Naboer handlar om paret Ingrid och John. Ingrid har lämnat John för en annan, och John dras in i sina två grannars lögner och sexhärva. Grannarna som är systrar beter sig riktigt underligt och slutet är riktigt oväntat. Värd att se, helt klart! :) Gästskådespelare är även svenska Michael Nyqvist. Han är grymt duktig!

Snarveien är både svensk och norsk. Den handlar om ett norskt par som ska köpa sprit i Sverige, men på vägen tillbaka får de punktering mitt ute i ingenstans. De får hjälp av en polis och kommer till ett hus där ett gammalt svenskt par bor. Vad det norska paret inte vet är att svenskarna är galningar som filmar när de dödar folk, och att de har kameror uppsatta precis överallt; i skogen, i huset...
Filmen är faktiskt småspännande! Man vill liksom se hur det ska gå för paret.

Det var lite om de norska skräckisarna. Tänkte även säga att jag laddar ner en isländsk/brittisk film som heter The Reykjavik Whale Watching Massacre. Den verkar riktigt spännande! Någon som sett den?
Och vad gäller svensk skräckfilm så är det ju bara ett stort skämt. Huset vid vägens ände måste vara den mest B film jag någonsin sett. Se den inte, såvida du inte vill skratta åt den. Och samma med Camp Slaughter. Fy vad dåligt!
Strandvaskaren är däremot rätt bra! :D Glömde skriva med den.

Vet ni några mer nordiska skräckfilmer?

Bambi

Död snö var bara mysko , imo D:



Sv: Syftade på att du inte skulle ha råd med något mer efter hårspray och smink och sådant där D: men antar att du fick lite över med tanke på att du ska köpa skjortan? D:

Saga

Strandvaskaren är svensk. Jag tycker jättemycket om den, faktiskt! :)

S

haha död snö är kul! xD

Fannii

Massa bra filmtips ju! :3

Fritt Vilt 2 är sjukt läskig, just såna där filmer där de blir förföljda och inte kommer ut och så är helt WOOAH!-panikartad-läskig-kryper-på-väggarna-creepy om du fattar vad jag menar? D:

emmi

- håkan är underbar!

Akitou~

kan inte sluta skratta när jag tittar på död snö, ganska så smålustig, som att klättra upp med hjälp av tarmar och allt.. :D



Fritt vilt är ganska bra också C:




NAMN ALIAS

BLOGG WWW

VAD VILL DU SKRIVA?


Spara info