Vuxenpsykiatrin

Jag var på vuxenpsykiatrin idag, öppenvården. Träffade en läkare som hette Crina som hade finsk brytning. Hon var snäll, men väldigt jobbig. Hon försökte få mig att gå på en verksamhet för patienter som är dagligen där man äter frukost ihop, pusslar, fikar eller promenerar. Men jag ville inte, jag vågar inte. Dels för att jag är rädd för nya människor, utanförskap och allt det där, men även för att jag inte vill vara yngst. Det skulle bara kännas dumt, så jag tackade nej.
Crina ville även att jag skulle ha en kontakt på öppenvården som följer med mig till soc. Jag såg ingen vits med det, för det kan jag väl göra själv liksom? Tyckte det var konstigt, så jag sa nej till det också. Och jag ville inte ha någon samtalskontakt, men det ska jag tydligen få vare sig jag vill eller inte. Hon ska även ta upp mitt ärende på nästa behandlingskonference.

Jag fick en ny medicin också, en som är istället för Fluoxetin. Cipralex heter den. Crina lovade att den inte skulle ge viktökning, men nu när jag läste om den står det som en vanlig biverkning. Suck. Får väl vänta och se, men går jag upp av den så är det bye-bye.
På måndag ska jag tillbaka till vuxenpsyk för att ta blodprover. Jag HATAR blodprover! Är livrädd för sånna nålar och sprutor. Känns ju som de suger ut allt blod man har. Och så får de sticka mig ca 5-6 gånger innan de ens får något blod. Asbra.
Anledningen till att jag ska ta nya blodprover är för att läkaren misstänkte att det kunde vara annat som gör att jag är så trött. Hon sa inte vad, men det får vi väl se.

När jag kom hem igen så tog jag och åt lite, och efter lade mig att sova för jag var enormt trött. Nu funderar jag på att sova igen, men då kommer jag säkert inte kunna sova inatt. Eller så kan jag det, för jag sover i princip dygnet runt.
Nu ska jag... göra någonting. Vet inte vad. Sova kanske, får se. Ha det bäst alla ni, ni är fina.

P.S
Fick veta att jag ska flyttas över till vuxenpsyk relativt snart, och att kontakten med BUP kommer avslutas. Men det vet tydligen inte BUP om än, så ja, vi får väl se.
Tintin

Sv: tack för dina söta kommentarer <3

Klänningen är från Tradera =)

Maskrosmor

Cipralex fungerar bra för mig och har inte gett mig någon viktökning. Men den är dyr.

Hildblom

- skribent på http://hildblom.blogg.se/

Du har en jätte bra blogg! Läser allt du skriver och håller med om många saker du skriver :( även om mycket är tråkigt. Men livet är ju inte direkt det bästa för någon av oss som har mått/mår dåligt för man kanske blivit utsatt för något hemskt och kanske fortfarande blir... hm..

anyways, you rock! En vacker insida man ser :)

Ninni

- skribent på http://ninjapuff.se

Cipralex fungerade inte för mig men den gav i alla fall inte mig en viktökning. :) Tyvärr så finns ju den risken med i princip alla antidepressiva och det läskiga är ju att det är individuellt så man vet aldrig hur det slutar. Hatar det lite.. men oroa dig inte över det! Det är ju inte säkert att det händer.Jag håller tummarna för dig!

danni. blåmärken i mitt huvud.

fast grejen är att du inte kan gå upp av enbart medicin, det är för att du äter mer på grund av den.

Fannii

Hoppas det funkar med Cipralex bättre än med Fluoxetin för dig, även om det nästan alltid är massa asdryga biverkningar första veckorna med nya mediciner. Hang on Emelie!

Förresten, kollade upp vad FASS skrivit om Cipralex och där står det som vanlig biverkning "Minskad eller ökad aptit", så det behöver absolut inte betyda att du blir hungrig och går upp mer, kanske blir det motsatsen, who knows?

I vilket fall så önskar jag dig lycka till Emelie, hoppas den fungerar! <3Haha jag och mina roman-kommentarer...

Fannii

Btw, kom på en till sak haha. Trötthet kan ju bero på mycket men anemi kan vara en av orsakerna och du har väl haft järnbrist förut? Eller jag kanske har fel haha, en hypotes bara!

Puss
NAMN ALIAS

BLOGG WWW

VAD VILL DU SKRIVA?


Spara info