Få bilder bredvid din sidmeny

"Kanske inte handlar speciellt mycket om ps, men jag bara undrar hur man fixar bilder sådär på sidan, (som du gjorde med min blogg) ^^ <3"

Denna fråga fick jag av söta Martiny, och självklart ska jag besvara den!

Det är väldigt väldigt enkelt att göra bilder som är vid sidan av sidmenyn. Allt du behöver göra är att göra ett nytt dokument (CTRL + N) välj storlek (använd ALLTID pixels!) och storleken ska vara ungefär så lång som du vill att bilderna ska gå.
Nu när du mätt hur lång bakgrunden ska vara, (den behöver inte vara bredare än 170px, och kanske 800px lång beroende på hur många bilder du vill ha), så ska du öppna de bilder du vill använda (CTRL + O)

Nu ska du förminska bilderna så att de är lika breda som din bakgrund är. Det gör du genom att trycka på CTRL + ALT + I. Se till att "Constrain Proportions" är i klickad, annars kommer bilden bli helt ihoptryckt.
När du gjort bilderna så stora som du vill ha dem är det dags att klistra in dem i din bakgrund. Har du inte valt bakgrundsfärg till bakgrunden så gör det nu innan du klistrar in bilderna. Detta gör man precis som i Paint med hinken.
Gå in på din första bild och välj CTRL + A. Nu är hela bilden markerad. För att nu kopiera bilden ska du trycka på CTRL + C, och när du ska klistra in den ska du gå till bakgrunden och trycka på CTRL + V.
Nu är den första bilden inne, och sedan gör du bara samma process med de andra bilderna.
För att det ska se snyggt ut ska du ha samma bakgrundsfärg på bakgrunden i bloggen som du har på bakgrunden i Photoshop. Om du vill att bakgrundsbilden ska automatiskt ska ändra färg till den färg du ha som bakgrund i bloggen ska du innan du klistrar in bilderna trycka på Magic Eraser Tool som ligger under Suddgummit i panelen.
När det blir rutor så betyder det att bakgrunden är borta.
När du klistrat in alla bilder du vill ha som bakgrund ska du nu spara. Tryck på File som är längst upp där Arkiv brukar vara och välj Save As. Där måste du se till att du väljer att spara bilden som JPEG fil. Om du vill ha bakgrunden transparent (genomskinlig) ska du välja att spara filen i PNG format.

Nu är det bara att ladda upp bilden så du kan få bildens adress att klistra in i din stilmall!
Jag använder mig alltid av Photobucket, där får man alltid bildens exakta storlek och det går snabbt och enkelt att få bildens URL adress. Man kan givetvis även ladda upp den på bloggen under Skapa och brevid Inlägg står det Bild. När du laddat upp bilden där ska du välja hur stor den ska vara. Just därför är Photobucket bättre, för då räknas storleken automatiskt ut. Men i alla fall, när du laddat upp och valt storlek ska du dubbelklicka på bilden. Då kommer den upp och du ska nu kopiera dens adress och klistra in i stilmallen, precis som det står ovan.

Hoppas detta var till någon hjälp!NAMN ALIAS

BLOGG WWW

VAD VILL DU SKRIVA?


Spara info