Emelie Louise Brodén. Emelie Louise Segerlöf. Emelie Segerlöf Strange.
Identitet. Alla har vi en. Men vi är ändå bara ett namn. Och ett namn är bara en benämning för att hålla ordning på saker och ting. Utan namnen, vad är vi då? Likadana fast ändå inte?

Vi föds alla utan värderingar, åsikter och direkta tankar. Vi är oslipade diamanter. Vissa utvecklas till glimmande, skinande värdefulla diamanter för miljontals kronor medan andra förblir oslipade. Hur vet man själv vilken sort man tillhör? Är det ens möjligt att veta?

På väg från bussen idag blev jag påkörd. En bil åkte förbi framför mig och bussen skymde den andra gatan så jag såg inte bilen komma i rusande fart. Den hann dock inte mosa mig utan bromsade precis efter att jag ramlat. Det var lite synd.
Jag reste mig lite chockerat upp och gick lugnt och sakta in mot skogen som är genvägen hemmåt. På ett sätt tror jag smällen var bra för mig, för när jag kom fram till den lilla gläntan som är i skogen där fåglarna kvittrar och syrsorna spelar så fint insåg jag något. Jag insåg att döden inte är så värst farlig. Jag blev på något sätt klarare i huvudet. Jag insåg att jag och Adam aldrig kan bli ett par. Jag insåg att jag har en jävla som tur som känner Bambi för hon är den bästa människan jag vet existerar. Jag blev så glad över att ha insett en massa saker att jag bara ville lägga mig ner på den lilla bit klippa som finns i gläntan och sova föralltid. Istället fortsatte jag vägen framåt och låt de höga, vildvuxna stråna omfamna mina utsträckta armar.


Jag spenderade dagen med min käre brur. Jag behövde verkligen det efter att jag mått så jävla dåligt på sista tiden. Att umgås med henne fick mig att må så mycket bättre och jag har äntligen fått vara mig själv riktigt rent ut. Liksom, med Bambi gör det inget om man ser helt failad ut eller om man helt plötsligt skriker och har sig. Hon har inget emot det. Hon tål alla ens konstiga fobier och tvångstankar. Det gör ingen annan. Därför är det så skönt att få umgås med någon som är som henne, eftersom det är först då man är sig själv.
Dagen spenderades även med Mimmi en stund, Bambis vän. Och även Felix en snabbis innan han bestämde sig för att gå hem. Innan vi skiljdes från Mimmi följde vi med upp och då fick jag se hennes katt. Så sjukt fin och söt och jag kunde inte undgå att tänka på Abbe och Hebbe. Egentligen började tårarna stocka sig i halsen, men jag gjorde allt för att knuffa undan dem. Jag hade redan nästan brustit ut i tårar när jag pratade med Mikael i telefon. Jag var så sjukt nära på att gråta ut alla möjliga känslor, men jag tvingade mig själv att inte göra det. Det var svårt, men det fungerade.

Dock brast det när jag kom hem. När jag steg innanför dörren fixade jag med lite saker och sen satte jag på tvättmaskinen och när jag gick upp för trapporna igen så började jag gråta.
Jag vet inte alltså.  Everyday is a struggle.
Men jag lever, det är alltid något. Och jag vill fortsätta leva. Men jag orkar inte.
Där är problemet, den felande länken.
Så jag antar att jag nog är en oslipad diamant, precis som vid min födsel.
Jag kommer alltid förbli Emelie Louise Segerlöf Strange, 920525.
En oslipad diamant utan syfte. Ett sandkorn i Saharas.
Ett ingenting. Luft i atmosfären.
En droppe i havet.
Ett nothing at all.
Man kan inte ändra på ödet. Eller kan man...?
Bambi

Du är en underbar vän och jag behövde träffa dig med. För utan dig mår jag dåligt och du är en underbar vän. Faktiskt en av dom bästa personerna i Trollhättan, kan jag säga dig. Du är som mig, fast vi är olika till utseendet och våra fobier är olika. Men vi tänker och tycker likadant.

<3

Erica

- skribent på http://cabane.blogg.se/

Du är ingenting. Du är inte "ett ingenting" för hade du varit det hade du inte levt, alla som är "ett ingenting" -om dom ens födds där snabbt igen och därför finns det inte någon nobody, "ett ingenting" alla har ett syfte det gäller bara att lista ut vad. visa gör det direkt, för visa tar det tid. Emelie, du är ung du har ett helt liv på att komma på vem du är, vad ditt syfte är. En sak är jag säker på du är inte heöt oslipad iaf för hade du varit det hade du inte haft några tankar, känslor och åsikter - inget liv. När jag tänker på Emelie segerlöf strange tänker jag på en underbar person som gång på gång får mig att må så mycket bäättre. En underbar, begåvad person. Som förtjänar så mycket mer. Du är en person,en slipad perfekt mnt som är värd mer än alla pengar och värdesakeri hela universum det är bara du som inte insett det än..ja älskar dig<3

Emma

I mina ögon är du inte oslipad alls, utan bra som du är. Problem, det är ju sånt som dyker upp hela tiden, och jag tycker att du verkar kunna lösa dem riktigt bra. Du är minst lika betydelsefull som alla andra, glöm inte det.

Jag är glad för din skull att du träffade bambi, det märks att du mår bra av att umgås med henne :)
NAMN ALIAS

BLOGG WWW

VAD VILL DU SKRIVA?


Spara info